Politika zasebnosti

Informacije o obdelavi osebnih podatkov
Upravljavec osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov je lastnik spletne trgovine nutralux.si – Digifit d.o.o., Cesta na Brdo 70, 1000 Ljubljana.

Digifit d.o.o. se zavezuje k ščitenju zasebnosti uporabnikov spletne trgovine nutralux.si ter k skrbi za optimalno tehnološko podporo tej varnosti (ZVOP-1 in GDPR).

Prenos vseh osebnih podatkov je zaščiten z varnim SSL protokolom.

Kako in zakaj pridobivamo osebne podatke?

Kadar opravite nakup v spletni trgovini.
Če nakup opravite brez prijave v svoj uporabniški račun, obdelujemo le tiste podatke, ki so nujno potrebni za izvedbo vašega naročila (sklenjene pogodbe o nakupu): ime, priimek, naslov za dostavo, podatke o naročenem izdelku in plačilu ter telefonska številka in e-naslov, da vas lahko obveščamo o prejemu in obdelavi naročila. Brez teh podatkov, naročila ne moremo izvesti. Teh podatkov, razen za primer vaše morebitne reklamacije, ne obdelujemo za noben drug namen, smo jih pa na podlagi davčnih predpisov dolžni hraniti še 10 let po izdaji računa za naročen izdelek.

Če nakup opravite kot registriran uporabnik spletne trgovini nutralux.si, podatke o vaših naročilih hranimo tudi v vašem uporabniškem profilu in jih do vašega preklica uporabljamo za spodaj navedene namene na spodaj navedenih pravnih temeljih (Podatki registriranih uporabnikov).

Podatki registriranih uporabnikov:
Z registracijo na spletni strani nutralux.si z nami sklenete pogodbo o zagotavljanju storitev registriranim uporabnikom. S tem pridobite pravico do uporabe svojega uporabniškega profila, kjer se shranjujejo naslednji podatki:

 • podatki, ki nam jih sami posredujete ob registraciji ali kasneje ob dopolnjevanju profila;
 • če se registrirate z uporabo svojega Facebook ali Google+ računa, podatki, ki nam jih posreduje Facebook oziroma Google (zgolj e-naslov in uporabniško ime), in podatki, ki nam jih sami posredujete;
 • podatki o vaših nakupih, ki jih opravite kot registriran uporabnik;
 • podatki o zbiranju in porabi bonus točk (več o tem si lahko preberete tukaj).

Podatke iz vašega profila uporabljamo:

 • za avtomatsko izpolnjevanje podatkov o naročniku (ni vam treba vsakič znova izpolnjevati podatkov o naslovu za dostavo – lahko shranite tudi več naslovov in ob oddaji naročila samo izberete, na katerega želite prejeti naročeni izdelek – kadarkoli lahko dodate nov naslov, spremenite ali izbrišete starega);
 • za to, da vam lahko prikazujemo zgodovino vaših nakupov, kar vam olajša naročanje izdelkov, ki jih večkrat naročate;
 • da lahko v primeru nedobavljivosti naročenega izdelka koristite bonus točke (če ste v skladu s Pogoji poslovanja izbrali to možnost – več o tem si lahko preberete tukaj;
 • da vam lahko pripravimo prav posebne ponudbe, ugodnosti in akcije, ki jih po e-pošti ali na domač naslov ponudimo samo registriranim uporabnikom s podobnimi nakupnimi navadami (če nam to ob registraciji ali kasneje posebej dovolite; dovoljenje lahko kadarkoli v uporabniškem profilu tudi enostavno prekličete);
 • da lahko izvajamo interne raziskave in analize, ki nam omogočajo, da zagotovimo čim kvalitetnejšo in čim ugodnejšo ponudbo v spletni trgovini za vse kupce.

V storitvi "Svetovanja"
Zbirajo se elektronski naslov, ime in priimek ter sporočilo uporabnika. Te podatke uporabljamo izključno za to, da vam lahko zagotovimo svetovanje in jih nikakor ne povezujemo z vašimi nakupi ali vašim uporabniškim profilom.

Kadar nad kontaktnim obrazcem ni navedeno izrecno opozorilo, da svetovanje izvaja zunanji izvajalec, bomo te podatke le izjemoma posredovali zunanjemu izvajalcu, da vam v našem imenu odgovori. V takšnih primerih imamo z zunanjim izvajalcem sklenjeno ustrezno pogodbo o obdelavi podatkov, s katero se zunanji izvajalec zaveže, da bo izvajal ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za zavarovanje vaših osebnih podatkov pred dostopom nepooblaščenih oseb. Zunanji izvajalec bo vaše osebne podatke uporabljal izključno za namen svetovanja.

Kadar je nad kontaktnim obrazcem navedeno izrecno opozorilo, da svetovanje izvaja zunanji izvajalec, Digifit d.o.o., nastopa izključno kot obdelovalec podatkov, saj jih v imenu in za račun zunanjega svetovalca izključno zbira in mu jih posreduje. Digifit d.o.o. je v tem primeru zgolj vstopna točka za komunikacijo s ponudnikom storitve. Ko podatke prejme zunanji izvajalec, Digifit d.o.o. nad njimi nima več nadzora. Vsekakor je tudi zunanji izvajalec dolžan spoštovati veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov in vaših podatkov ne sme obdelovati za druge namene kot za svetovanje, razen če ste v druge namene obdelave izrecno privolili oziroma takšno obdelavo določa zakon. Vsi dodatni podatki, ki jih uporabniki storitve "Svetovanja" na kakršenkoli način prostovoljno posredujejo zunanjim izvajalcem (na primer naslov ali telefonska številka), so stvar obravnave in varovanja s strani tega zunanjega izvajalca.

Newsletter Nutralux (prijava na elektronsko posredovane novice):
Na prejemanje e-Novičnika se lahko naroči kdorkoli, tako da:

 • v prijavni obrazec na spletni strani ali na Facebook strani nutralux.si vnese svoj e-naslov;
 • ob registraciji uporabniškega profila označi kljukico v polju "Prijava na e-novice".

Naročnikom na Newsletter bo nutralux.si na elektronski naslov pošiljala novice, obvestila o novih produktih, morebitnih posebnostih v zvezi s poslovanjem in aktualnih akcijah ter posebnih ponudbah.

Osebne podatke lahko nutralux.si obdeluje za namen pošiljanja Newsletter-ja do preklica s strani uporabnika.

Od prejemanja newsletterja se lahko prejemnik kadarkoli odjavi na način, opisan v posamezni e-novici oziroma tako, da pošlje e-sporočilo na info@nutralux.si ali pisno odjavo na naslov: Digifit d.o.o., Cesta na Brdo 70, 1000 Ljubljana.

Ob obisku spletne strani:
Na spletni strani nutralux.si uporabljamo spletne piškotke. Nekatere piškotke, ki so nujni za delovanje spletne strani in njenih osnovnih funkcionalnosti, vam na računalnik naložimo takoj, ko na stran vstopite. Nekatere druge piškotke, vam naložimo le, če se s tem izrecno strinjate tako, da kliknete na potrditveno okence. Več informacij o piškotkih si lahko preberite v zavihku piškotki v nogi spletne strani.

Posredovanje podatkov tretjim osebam
Digifit d.o.o. brez izrecne predhodne privolitve uporabnika ne bo razkrila njegovih osebnih podatkov tretji osebi, razen:

 • v primeru, ko je to potrebno zaradi skladnosti s pravnimi obveznostmi, ki jih ima Digifit d.o.o (npr. Finančni upravi in drugim državnim organom na njihovo obrazloženo pisno zahtevo v zvezi s konkretnimi postopki),
 • zunanjim izvajalcem storitev, s katerimi ima sklenjene ustrezne pogodbe o obdelavi podatkov (npr. računovodskemu servisu, tiskarju, pošti, v določenih primerih uporabe storitve "Svetovanja"), - ti podatke obdelujejo izključno v imenu Digifit d.o.o. in za namene izvedbe storitve za Digifit d.o.o. 

Vaše pravice glede obdelave osebnih podatkov
Uporabniki z vpisom svojih podatkov v obrazce na spletni strani nutralux.si potrjujejo seznanjenost s pravicami glede njihovih osebnih podatkov. Pravice uporabnikov v povezavi z osebnimi podatki vključujejo pravico do dostopa, vpogleda, izbrisa, popravka, omejitve in prenosa osebnih podatkov. Zahteve za omenjene pravice uporabniki posredujejo na info@nutralux.si. Zahtevek v povezavi s pravicami uporabnikov glede osebnih podatkov bo obdelan najkasneje v roku 15-dni od prejema. O končanem postopku vas bomo obvestili.

Vsak uporabnik ima glede obdelave osebnih podatkov prav tako možnost, da pri informacijskem pooblaščencu vloži tožbo, v kolikor meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši veljavno zakonodajo in določila na področju varstva osebnih podatkov.

Veljavnost teh informacij
Vsa pojasnila o obdelavi vaših osebnih podatkov se nanašajo zgolj na uporabo v okviru spletne trgovine nutralux.si in ne veljajo za strani in integrirane aplikacije, do katerih dostopate preko povezav, ki jih je moč najti na nutralux.si. Strani in integrirane aplikacije, do katerih dostopate preko teh povezav, imajo svoja določila o obdelavi osebnih podatkov, ki so lahko drugačna. Priporočamo vam, da se pred uporabo posamezne spletne strani/aplikacije seznanite z inforamcijami o obdelavi osebnih podatkov na teh straneh/aplikacijah.